تفاوت کولرگازی t1وt3
- سهند محتشم
- بلاگ

صفحه اصلی/مقاله ها/آموزش کولرگازی
تفاوت کولرگازی t1وt3
بارسیدن فصل تابستان و داغ شدن بازار کولرگازی اصطلاحاتی مانند کولرگازی موتور سنگین وسبک یا کولرگازی t3 به گوش می خورد که به دنبال آن تفاوت قیمت در مدل های کولرگازی به وجود می آورد در این مقاله از آرام تهویه درباره تفاوت کولرگازی موتور سنگین وسبک و تفاوت t1وt3 صحبت خواهیم کرد ازاین که باما همراه هستید خرسندیم.
در این مقاله می خوانیم:
- کلاس آب وهوایی کولرگازی چیست
- تفاوت کولرگازی موتور سنگین وسبک
- تفاوت کولرگازی t1وt3
- کولرگازی تروپیکال

تفاوت کولرگازی موتور سنگین وسبک
کلاس آب وهوایی کولرگازی چیست؟
کلاس آب وهوایی مشخص کننده این است که دستگاه کولرگازی تا چه درجه ای تحمل گرما دارد وکارایی خود را از دست نمی دهد وهمچنین به کمپرسور آسیبی نمی رسد.
اگر کولرگازی در یک روز گرم تابستانی بازدهی خود را از دست بدهد و یا نتواند محیط مورد نظر را به درستی خنک کند علت این اتفاق انتخاب نادرست ظرفیت وکلاس آب وهوایی کولرگازی است ما در یک مقاله جدا گانه درباره انتخاب صحیح ظرفیت کولرگازی گفتگو کرده ایم .
اما ماجرا در انتخاب ظرفیت خلاصه نمی شود فاکتور مهمی که باید در انتخاب کولرگازی به آن دقت نمود کلاس آب و هوایی کولرگازی است .
در کشور ما اقلیم های بساری وجود دارد از گرم وخشک گرفته تا سرد ومعتدل . حال اگر در هرکجای ایران هستید وقصد خرید کولرگازی داریدلازم است با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه خود کولرگازی را انتخاب کنید

کلاس آب وهوایی کولرگازی چیست
T1معتدل ومرطوب
از عمده ترین کلاس های آب وهوایی کولرگازی کلاسt1 است این کلاس برای اقلیم معتدل ومریوط مناسب است وتحمل دمای حداکثر 45 درجه سانتی گراد را دارا می باشد.
کلاسt1برای تهران,کرج,قزوین ,اراک ,سمنان,زنجان و مناطق شمال کشور ,شمال غرب ,شمال شرق مناسب می باشد .
عمده برند های تولید کننده کولر گازی در جهان کولرگازی های با کلاس آب و هوایی t1را در سبد محصولاتشان دارند مانند : اجنرال ,گری,الجی,سامسونگ ,هایسنس وغیره
گاز مورد استفاده در کولرگازی های با کلاس آب وهوایی تی یک(R22,R414a) است.
T2کوهستانی و سردسیر
از محدود ترین کلاس های آب و هوایی کولرگازی کوهستانی وسردسیر این کلاس یرای اقلیم سردسیر مناسب است وتحمل دمایی نهایتا 35 درجه سانتی گراد را دارد.
کولرگازی هایی که کلاس T2دارند به دلیل بازدهی بسیار کم مورد استقبال قرار نمی گیرند به همین دلیل این دستگاه ها به کشور وارد نمی شود.
در روز های گرم سال تمای نقاط کشور حداقل دمای30 درجه را احساس می کنند وعملا این کولرگازی ها برای کشور ما مناسب نیستند .
T3گرمسیری حاره ای
مهم ترین کلاس آب وهوایی برای مناطق گرم وحاره ای کلاسT3است این کلاس برای مناطق بسیار گرم طراحی وتولید شده است که در شرایط جوی بسیار گرم از بازدهی وتوان کولرگازی کاسته نشود.
کلاس T3تحمل دمای حداکثر 65 درجه سانتی گراد را داردو برای شهر های همچون اهواز ,آبادان ,بندر عباس,هرمزگان,جزایر کیش قشم و کلیه شهر های جنوب کشور مناسب می باشد.
معمولا کولرگازی هایی که کلاس اب وهوایی T3 را دارا می باشند از کمپرسور های پیستونی بهره می برند اما روتاری ویا پیستونی بودن کمپرسور دلیل بر t1ویاt3بودن آن نیست.
کمپرسور های پیستونی بازدهی بیشتری را در هوای بسیار گرم دارند به همین دلیل در مناطق جنوب کشور بیشتر از ان استقبال می شود.
از مهم ترین شرکت های تولید کننده کولرگازی با کلاس آب وهوایی T3می توان به :اجنرال,میتسوبیشی,جنرال سوپر … اشاره کرد.
تفاوت کولرگازی t1وt3
بدون شک کولرگازی های t3باt1دارای تفاوت هایی در عملکرد و بازدهی هستند که این تفاوت باعث ایجاد اختلاف قیمتی در بازار شده است.
این تفاوت ها عبارت است از :
شرایط آب و هوا
همان طور که در قسمت قبل گفته شد مهم ترین تفاوت کولرگازیt1وt3 شرایط اقلیمی آن است ,حال سوال اینجاست که اگر از کولرگازی t1برای مناطق حاره ای ویا برعکس از کولرگازیt3برای مناطق معتدل استفاده کنیم چه می شود؟
برای درک بهتر این موضوع پیشنهاد می کنیم مقاله کولرگازی چگونه کار می کند را مطالعه کنید;ما در این مقاله گفتیم که در کولرگازی های t1دمای گاز خزوجی کمپرسور تقریبا 80 درجه سانتی گراد می باشد که گاز داغ باید در کندانسور به وسیله یک فن خنک شود تابه دمای 40 درجه برسد.
پس از این موضوع می توان نتیجه گرفت که اگر هوای ورودی کندانسور بیشتر از 40 درجه باشد این فرایند خنک شدن گاز وبه دمای مطلوب رسیدن آن به درستی صورت نمی گیرد که این امر باعث کاهش چشمگیر راندمان وآسیب شدید به کمپرسور کولرگازی می شود.
اما نکته حائز اهمیت اینجاست که اگر از کولرگازی t3در شرایط اب وهای معتدل ومرطوب استفاده شود هیچ مشکلی در عملکرد ویا طول عمر دستگاه به وجود نمی آورد.
بلکه در برخی از موارد ممکمن است شاهد افزایش ظرفیت واقعی دستگاه نیز باشیم ;به عنوان مثال کولرگازیt3که ظرفیت نامی ان 30000BTUاست در صورت قرار گرفتن در شرایط آب وهوایی T1ظرفیت بیشتری مانند 32000BTU را در اختیار کاربر قرار می دهد.
ظرفیت واقعی کولرگازی
فعالیت کولرگازی در مناطق بسیار گرم حاره ای می تواند از ظرفیت دستگاه کم کند زیرا بخشی از توان کولرگازی صرفا جهت خنک کردن خود گاز مبرد و کمپرسور اطلاف می شود واین موضوع باعث کاهش ظرفیت دستگاه می شود .
در برخی از کولرگازی های چینی برروی کارت مشخصات دستگاه حک شده است که ظرفیت نامی دستگاه 30000BTU می باشد اما در صورت مورد استفاده قرار گرفتن در شرایط آب وهوایی حاره ای ای این ظرفیت به 225000BTUکاهش خواهد یافت .
تفاوت کولرگازی موتور سنگین وسبک
درهنگام خرید کولرگازی قطعا کلمه موتور سنگین وسبک را از زبان فروشنده گان شنده اید اما منظور از موتور سنگین وسبک چیست ؟
به زبان ساده تر کولرگازی هایی که از کمپرسور پیستونی استفاده می کنند را کولرگازی های موتور سنگین وکولرگازی هایی که از کمپرسور روتاری استفاده می کنند را موتور سبک می نامند.
به طور کلی این عبارت موتور سبک وسنگین برای کمپرسور ها صحیح است زیرا اگر دو کمپرسور روتاری و پیستونی با ظرفیت های برابر در اختیار داشته باشیم کمپرسور پیستونی از وزن بیشتری برخوردار است وبه این علت است که به کولرگازی هایی با کمپرسور پیستونی موتور سنگین می گویند
چرا کمپرسور های پیستونی عملکرد بهتری دارند؟
همان طور که گفتیم کمپرسور های پیستونی در شرایط آب وهوایی گرم دوام وعملکرد بهتری دارند زیرا در کمپرسور های پیستونی خبری از قطعه ای بنام آکومولاتور نیست وگاز خنک خروجی از پنل داخلی وارد کمپرسور می شود که این امر باعث خنک شدن خود کمپرسور می شود.
آکومولاتور
(قطعه ای ایمنی است که از ورود مایع به داخل کمپرسور جلوگیری می کند یه قطعه برای کمپرسور های روتاری استفاده می شود ودر مابقی کمپرسور ها خود بدنه کمپرسور مانند یک آکومولاتور عمل می کند)
به این ترتیب در کولرگازی های با کمپرسور روتاری این فرایند خنک کردن کمپرسور به دلیل وجود قطعه آکومولاتور انجام نمیشود.
وبه همین علت است که کولرگازی هایی با کمپرسور پیستونی قابلیت گرمایش را ندارند.
به طور کلی کولرگازی هایی که از کمپرسور پیستونی استفاده می کنند را موتور سنگین وکولرگازی هایی که از کمپرسور روتاری استفاده می کنند را موتور سبک می نامند.
نکته: روتاری ویا پیستونی بودن کمپرسور ارتباطی به t1یاt3بودن کولرگازی ندارد.
در ادامه مقاله تفاوت کولرگازی t1وt3 درباره کولرگازی تروپیکال صحبت خواهیم کرد.
کولرگازی تروپیکال
(جمع بندی)
اگر بخواهیم جمع بندی کلی از مقاله تفاوت کولرگازیt1وt3 داشته باشیم کولرگازی تروپیکال را می توانیم به عنوان اختتامیه معرفی کنیم
کلمه تروپیکال به معنی استوایی است و مسلما بیانگر شرایط آب وهوایی بسیار گرم ومرطوب است که همان گرمسیری حاره ای نامیده می شود.
کولرگازی تروپیکال کولرگازی است که قابلیت فعالیت در شرایط حاره ای را دارد همان طور که صحبت شد به کولرگازی هایی باقبیلت تحمل دمای 65 درجه سانتی گراد را تروپیکال یا t3 می گویند .
نتیجه گیری اگر در شهر های جنوب کشور زندگی می کنید ومی خواهید یک کولرگازی انتخاب کنید که مناسب آب وهوای منطقه شما باشد لازم است که کولرگازی تروپیکال یا کلاس t3را برای خرید انتخاب کنید.
امیدواریم که از مطالعه مقاله تفاوت کولرگازی t1وt3 لذت برده باشید.
آرام تهویه مجری تخصصی نصب سرویس وتعمیر کولرگازی وداکت اسپلیت در کرج با سابقه درخشان آماده خدمات رسانی به شما همشهریان گرامی است.
از این که آرام تهویه را برای خدمات رسانی انتخاب می کنید خرسندیم.
منتشر شده در تاریخ1402/11/20
